RoOUG TechSession #53

Pe 03 Aprilie 2024, Romanian Oracle User Group a pregătit un nou eveniment dedicat utilizatorilor bazei de date Oracle, produsul fanion care a ajuns la versiunea 23c

Agenda va fi următoarea:

  • 16:45 – 17:00 – Înscriere participanți
  • 17:00 – 18:30 – What’s Coming in Oracle Database 23c – App Simple
  • 18:30 – 18:45 – pauza socializare / discuții libere
  • 18:45 – 19:15 – Securing data in 23C
  • 19:15 – 19:45 – Oracle Database 23C FREE full free and full powerful

Scurte Prezentari ale temelor si prezentatorilor

Andrei Manoliu:

Am început să lucrez cu baza de date Oracle încă de la versiunea 9i în primul rând ca dezvoltator, învățând Oracle Forms și Oracle Reports. Mai târziu, mi-am schimbat rolul trecând spre administrare si fiind DBA am gestionat baze de date 9i, 10g, 11g și 12c. Apoi am făcut pasul către o poziție in interiorul Oracle ce m-a apropiat de Oracle Cloud și de serviciile de baze de date din cloud. Acum fac parte din echipa Product Management Database Platform Technology Solutions, ajutând partenerii și clienții să înțeleagă mai multe despre Oracle Database în Oracle Cloud Infrastructure. Andrei va prezenta

What’s Coming in Oracle Database 23c – App Simple

Cea mai recentă versiune a celei mai puternice baze de date din lume, Oracle Database 23c, este acum disponibilă pentru oricine pe Oracle Base Database Service din OCI. Pe lângă multe alte îmbunătățiri, această versiune vine în sprijinul dezvoltatorilor și simplifică utilizarea AI într-o bază de date renumită pentru capacitatea sa fără egal de a crește disponibilitatea, performanța și securitatea datelor. În plus, noua versiune îmbunătățește abordarea bazelor de date convergente a Oracle Database – care acceptă date JSON, XML, date grafice, date spațiale, text și relaționale, permițându-le totodată dezvoltatorilor să aleagă orice stil de dezvoltare.

  • A Database for Modern Data-driven Apps
  • Oracle Database 23c – JSON Relational Duality
  • Oracle Database 23c – Graph Data Model
  • Oracle Database 23c – JavaScript Stored Procedures
  • Oracle Database 23c – SQL New Features
  • Oracle Database 23c – Security Features
  • Oracle Database 23c – Upgrading to Oracle Database 23c

Adrian Capitanu

Adrian este Principal Domain Specialist Cloud Engineer Oracle si in aceasta sesiune va prezenta optiuni pentru securizarea bazelor de date Oracle precum si cum se configureaza SQL Firewall pentru a proteja bazele de date Oracle impotriva atacurilor de genul SQL Injection și a conturile compromise. Incepand cu 23C, SQL Firewall este parte din kernel-ul bazei de date Oracle, blocand și inregistrand SQLurile si conexiunile neautorizate.

Ciprian Onofreiciuc

Ciprian este Inginer Diplomat absolvent al Universitatii Politehnica Bucuresti – Facultatea de Automatica si Calculatoare si a devenit pasionat de tehnologiile Oracle in 2008 cand a inceput sa lucreze ca dezvoltator APEX si BI. Din 2012 a inceput sa se implice in comunitatea RoOUG pentru a ajuta si a creste nivelul de constientizare al tehnologiilor Oracle in piata IT romaneasca. Din 2017 este presedintele Asociatiei Romanian Oracle User Group, iar in prezent este consultant independent pe tehnologii Oracle. Ciprian va prezenta:Oracle Database 23C Free full free and full powerful – short presentation about the freeware edition of Oracle Database 23c Free, the little sister of the bigger editions.

Evenimentul se va desfășura cu sprijinul Oracle România la sediul din Pipera, Floreasca Park, Parter Sala GF01.

Pentru a participa vă rugăm să vă înregistrați trimițând un email cu subiectul TechSession53-Inscriere la adresa contact@rooug.ro, specificând Numele , Compania, Telefon, Poziția Ocupata în companie sau completand urmatorul formular. Datorita locurilor limitate in sala, ne rezervam dreptul de a respinge anumite inscrieri in functie de disponibilitate, ordinea inscrierii, companie, prezenta la evenimente anterioare, etc. Inregistrările sunt deschise până pe 02 Aprilie Februarie 2024, ora 18:00.

Leave a Comment