RoOUG TechSession #47 Online

Pe 06 Aprilie 2022, Romanian Oracle User Group a pregătit un nou workshop  dedicat tehnologiilor spatiale utilizand Oracle.

Sesiunea tehnica, se va derula  timp 90 de minute in intervalul 17:00 – 18:30. Gasiti mai jos descrierea sesiunii:

Model, vizualizare si analiza relatiilor din date utilizand Graf-urk in baza de data Oracle

Analiza grafică oferă un mod diferit de a privi datele și a devenit foarte populară în ultimii ani pentru a obține noi perspective asupra conexiunilor și relațiilor din date. În administrarea bazelor de date, graficele pot facilita analiza ierarhiilor de dependențe, de exemplu. Maparea conținutului vizualizării DBA_DEPENDENCES la o structură grafică pentru a determina care declanșatoare vor eșua dacă o anumită funcție PL/SQL nu se mai compila ar fi doar un caz de utilizare posibil. În mod similar, graficele permit DBA să determine prin ce rol un anumit utilizator are acces direct sau indirect la ce resurse sau invers, care utilizatori au acces la o anumită coloană cu informații de identificare personală.

Capacitățile grafice sunt parte integrantă a bazei de date Oracle. Vin fără costuri suplimentare de licență. Fiecare utilizator al bazei de date Oracle poate crea grafice din date existente sau noi, poate căuta modele de grafice și poate aplica algoritmi de grafice.

Această sesiune este o instrucțiune pentru inginerii de date, dezvoltatori și DBA care trebuie să-și sprijine organizațiile în căutarea unor noi modalități de modelare și analiză a datelor. Voi explica ce implică capabilitățile grafice, ce componente sunt incluse, ce instrumente sunt disponibile și cea mai simplă abordare pentru a începe.

Sesiunea va fi  susținută de Karin Patenge – Senior Principal Product Manager Spatial and Graph @ Oracle

Karin Patenge este responsabilă de tehnologiile spațiale și grafice ale Oracle și de serviciile cloud asociate în calitate de Senior Principal Product Manager. A studiat Informatica la Universitatea Politehnica Bucuresti / Romania si a obtinut diploma de Informatica la Universitatea Otto von Guericke Magdeburg / Germania. Ea a studiat, de asemenea, Științe ale informațiilor geospațiale la Universitatea Paris Lodron din Salzburg / Austria. Înainte de a se alătura Oracle în 2007, ea a lucrat în mai multe roluri IT pentru un producător de dispozitive electronice, sectorul public și industria farmaceutică. În rolul ei actual, ea se ocupă de proiecte cheie și parteneriate strategice, activități de marketing și conștientizare internă cu privire la produsele de locație și bazele de date grafice/analiza grafică în cadrul diferitelor organizații regionale și unități de afaceri ale Oracle. Ea este un vorbitor regulat la conferințe și evenimente de grup de utilizatori.

Leave a Comment