Primul eveniment al Grupului Utilizatorilor Oracle din România a avut loc la Bucureşti

Primul eveniment al Grupului Utilizatorilor Oracle din România a avut loc ieri, 5 aprilie, la Bucureşti în prezenţa a peste 2o de specialişti IT. “RoOUG Startup Meeting” a avut ca obiect prezentarea grupului şi a inclus şi prezentări tehnice legate de bazele de date Oracle. Romanian Oracle User Group – RoOUG este dedicat comunitatii utilizatorilor Oracle din Romania si doreste punerea la dispozitie a membrilor sai a ultimelor informatii tehnice relevante despre produsele si tehnologiile Oracle, prin articole, seminarii online si evenimente.

Grupul va funcţiona după modelul internaţional al Oracle User Groups şi este deja afiliat International Oracle User Group Community. Acest gen de grupuri tehnice funcţionează în întreaga lume de câţiva ani şi au devenit principalii organizatori de evenimente pentru specialiştii în tehnologii Oracle.

Mirela Ardelean, unul dintre fondatorii grupului, a declarat în deschiderea evenimentului de ieri că grupul din România îşi doreşte să construiască relaţii de colaborare cu grupurile similare din statele vecine, cum ar fi Bulgaria sau Ungaria. Realizarea de seminarii online sau prezentari specifice va fi principala activitate a nou-înfiinţatului grup al utilizatorilor Oracle din România. Fondatorii acestui grup sunt trei informaticieni din Bucureşti şi unul din Cluj-Napoca.

La prima întîlnirea a grupului de ieri, specialiştii IT Cătălin Tomoiu şi Ciprian Onofreiciuc au prezentat audienţei noile facilităţi ale bazelor de date Oracle. Imagini de la eveniment sunt disponibile pe site-ul oficial al grupului, www.rooug.rohttp://www.rooug.ro/photos-from-the-rooug-startup-meeting/

Care sunt valorile Romanian Oracle User Group?

  • Independenta financiara si organizationala. RoOUG nu este o companie a Oracle Corp., ci un loc de intalnire a specialistilor in tehnologiile Oracle, un loc de intalnire a ideilor si a informatiilor de ultima ora.
  • Dorim sa motivam utilizatorii produselor Oracle sa isi impartaseasca cunostintele tehnice prin intermediul blogurilor, articolelor si a publicarii de carti de specialitate, creand o  comunitate puternica si respectabila de specialisti Oracle in Romania.
  • Dorim sa promovam tehnologiile si specialistii in tehnologii Oracle in randul companiilor din Romania.

Leave a Comment