14 Noiembrie 2017 – SEMINAR EBR


Pe 14 Noiembrie 2017, Romanian Oracle User Group a pregatit un nou eveniment dedicat pasionatilor de tehnologii Oracle, fie ei designer-i, dezvoltatori sau administratori ai bazei de date.
Acest seminar se va intinde pe parcursul unei zile si va prezenta functionalitatea Edition Based Redefintion (EBR); aceasta functionalitate permite actualizarea obiectelor din baza de date Oracle fara a fi necesara oprirea aplicatiilor (cu alte cuvinte, actualizare cu timpi zero de nefunctionare).

Scurta descriere: In general, modificarea si actualizarea artifacturilor dintr-o baza de date Oracle ce implementeaza back-endul unei aplicatii implica schimbarea unor obiecte dependente functional. Deoarece fiecare instructiune DDL realizeaza un commit in mod automat, pe tot parcursul procesului de actualizare sistemul contine inconsistente. Aceste inconsistente dispar o data cu finalizarea actualizarilor.Inaintea aparitiei functionalitatii EBR, singura optiune era oprirea aplicatiei in timpul actualizarilor. Datorita EBR acest lucru nu mai e necesar. EBR permite crearea unei copii semantice a sistemului, in aceeasi baza de date, asupra careia se pot face modificari fara a afecta utilizarea aplicatiei. Acest workshop prezinta cum se poate realiza acest lucru, precum si alte aspecte care tin de actualizarea in mod consistent a obiectelor si a datelor.

Prezentator: Bryn Llewellyn

Bryn Llewellyn lucreaza in domeniul software de mai mult de treizeci si cinci de ani. Din 1990 el lucreaza la produsele Oracle: intai Oracle Designer apoi Oracle Text. Bryn este product manager pentru PL/SQL din 2001. Este considerat expertul nr 1 in EBR, parinte al acestei functionalitati: la inceput a facut parte din echipa ce a realizat analiza cerintelor (Oracle E-Business Suite a fost clientul pentru care s-a pus in functiune). Apoi a facut parte din echipa ce a realizat design-ul conceptual. A fost numit Directorul de Produs EBR inca inainte de lansarea versiunii 11.2 a Oracle Database (aceasta este versiunea in care a aparut prima data EBR). Bryn continua sa participe la proiectarea conceptuala din fiecare nou release al bazei de date. Bryn a vorbit despre EBR la nenumarate conferinte, a sustinut prezentari in fata clientilor, a sfatuit multi clienti cu privire la adoptarea EBR.
Bryn este membru Oak Table.

Agenda seminar:

09:00 – 10:15 – The conceptual challenges implied by the “zero downtime application patching goal” – Bryn Llewellyn
10:15 – 10:30 – Coffee Break
10:30 – 12:00 – The core teaching: the edition, the editioning view, and the crossedition trigger. Readying the database to use EBR – Bryn Llewellyn

13:30 – 15:00 – Explaining the SQL statements that implement an EBR exercise – Bryn Llewellyn
15:00 – 15:15 – Coffee Break
15:15 – 16:00 – A Customer Story with EBR – Adina Samoila and Gabriela Huleai (Metro Systems)
16:00 – 17:30 – Completing the study of the code example. Final round of questions, discussion, and summary  – Bryn Llewellyn

Evenimentul se va desfășura cu sprijinul Oracle România la sediul din Pipera, Floreasca Park, Parter Sala GF03.

Pentru a participa vă rugăm să vă înregistrați trimițând un email cu subiectul SeminarEBR-Inscriere la adresa contact@rooug.ro, specificând Numele , Compania, Telefon, Poziția Ocupata în companie sau completand urmatorul formular:

Leave a Comment